C++ ile Kripto Ticaret Botu Geliştirmek / Bölüm 1

Son zamanlarda herkesin konuştuğu, yatırım yaptığı, kazanç sağladığı veya tüm birikimlerini kaybettiği kripto paralar aslında sürekli dalgalı bir seyir izlediği için insanların bu kadar çok ilgisini çekiyor. Bu dalgaları doğru tahmin etmek ya da şansına da olsa alt ve üst noktalarda al-sat yapabilmek size oldukça iyi kazançlar sağlayabilir. Ama burada biraz şans faktörü gerekebilir ve sürekli gözlem yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Peki girmiş olduğumuz zaman aralığında elde ettiği candle(mum) verilerini bir algoritma sayesinde anlamlaştırabilen, alt ve üst noktaları tahmin edebilen ve kendine bir average(aralık) belirleyebilen bir bot geliştirsek ve bu bot bizim yerimize saniye saniye piyasayı takip edip al-sat yapsa iyi olmaz mıydı? Hatta bu botu birde single board computer(tek kart bilgisayar) üzerinde çalıştırsak ve çok düşük elektrik gideriyle 7/24 çalışsa daha kazançlı olmaz mıydı? Soruların cevapları aslında gayet basit. Bende bu cevaplar doğrultusunda bir bot geliştirmeye karar verdim. Botu önce Python ile geliştirmiş olsam da C++’ın hızlı işlem gücünü kullanmayı aklımdan çıkartamadığım için bu yazıyla beraber sıfırdan C++ ile geliştirme yapmak istedim.

Ayrıca yazmış olduğumuz konsol uygulamasını bir SBC üzerinde çalıştırırken botun durumunu kontrol etmek için localhost üzerinde çalışan bir arayüz tasarımı da yapıyor olacağım. Bu arayüz üzerinden emirleri takip edebilecek, botun konfigürasyonunu değiştirebilecek, başlatıp durdurabileceğimiz şekilde olacak. Bu sayede uzaktan rahat bir şekilde botu kontrol edebileceğiz.

Geliştirme aşamalarını bölüm bölüm buradan paylaşıyor olacağım. Benimle beraber geliştirme yapmak isteyenlere belki bir nebze de olsa yardımcı olabilir veya fikir verebilirim. Ayrıca geliştirme sonucunda yayınlayacak olduğum uygulamayı da direk kullanabilirsiniz.

Geliştirme ortamına ve neler kullanacağıma değinecek olursam,

İşletim sistemi olarak: Manjaro Linux

Dil olarak: C++,

Geliştirme ortamı olarak: VSCode,

Versiyon kontrol sistemi için: Github,

Ve bunun yanında Binance’ın bizimle paylaşmış olduğu dökümanlar ve kodlar.

O zaman ilk olarak projemizi oluşturalım, versiyon kontrol sistemini aktif edelim ve yavaş yavaş geliştirmelere başlayalım. Bu geliştirmeleri takip etmek ve karşılaştığım sorunları nasıl çözdüğümü görebilmek için diğer bölümleri takip etmeyi unutmayın.

ahakan
21 repositories, 18 followers.

Ayrıca Github sayfası üzerinden beni ve projeyi takip edebilirsiniz.